Al træning er på Viby Stadion

Da løbebanerne på NrGi Park skal renoveres, er al træning frem til og med uge 32 på Viby Stadion.

Træningstiderne er som de hidtil har været.

Sommertur 2015 - turen går til....

Så er invitationen til årets sommertur for ungdomsafdelingen klar. Find invitationen og mere info her: http://www.1900am.dk/sommertur

DMU - tilmelding

Så er det blevet tid at melde sig til DMU.

DMU afvikles i weekenden 7.-8- marts i Skive, og er for atleter årgang 1993-2001.

Vi kører i bus derop og hjem, og overnatter på en skole lørdag nat. Afgang meget tidligt lørdag morgen – formodentlig omkring kl. 7.00.

Vi sørger for aftensmad lørdag, samt morgenmad og frokost søndag. Madpakke til lørdag skal medbringes hjemmefra.

Det koster 400 kr. at deltage, som dækker startpenge, transport, overnatning og mad. Alle forventes at overnatte i Skive. Gør man ikke dette, skal der gives besked ved tilmelding, og ellers opkræves man 400 kr uanset efterfølgende afbud.

Øvelserne er 60, 200, 400 (ikke årgang 2000-2001), 800, 1.500 og 3.000 meter, 60 meter hæk, længde-, højde-, stang- og tre-spring, kuglestød samt 4 x 200 meter stafet.

Vejledende tidsskema er her, så I kan tjekke at der ikke er sammenfald mellem de øvelser I melder jer til.

Ved DMU er der kvalifikationsregler:

-          På 60/60 m hæk kvalificeres de 24 bedste på ranglisten

-          På 200/400 m kvalificeres de 20 bedste på ranglisten

-          På 800 m og længere kvalificeres de 18 bedste på ranglisten

-          I spring og kast kvalificeres de 18 bedste på ranglisten

Ranglisten findes på Statletik.dk (DMU rangliste). 

Erfaringerne viser, at selvom man er placeret omkring nummer 40 på listen vil man ofte få start. Er du i tvivl om hvilke øvelser du skal meldes til i, så snak med din træner eller mig.

På tilmeldingsskemaet SKAL opgives bedste notering – dvs det bedste resultat opnået i øvelsen i indendørssæsonen (fra 1/10-2014 til nu) – samt personlig rekord. Husk kun at bruge punktum, og at skrive øvelserne rigtigt – se toppen af skemaet. Tilmeldingsskemaet finder du her.

Sidste tilmelding er lørdag den 21. februar på mail med vedhæftet skema til mig (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Info om LM i weekenden

Find tidsskemaet til lørdagens DGI Landsmesterskaber her

Find listen over Aarhus 1900s tilmeldinger her

Natletik: Nyt arrangement for de 12-17 årige i Aarhus 1900

Sæt allerede nu et stort X i kalenderen ved fredag den 23. januar 2015, for her inviterer Århus 1900 A/M til et helt nyt arrangement for de aktive 12-17 årige.

Kom til NATLETIK i Marselisborghallen: Vi starter kl. 18.30 med fællesspisning (også for forældre), herefter holder vi et lille forældremøde, hvor vi gerne vil nedsætte et forældreråd for ungdomsgruppen.

Imens de voksne snakker, går ungerne i gang med alverdens aktiviteter og klør på hele natten ind til næste morgen kl. 07.00, hvor der er afhentning, efter vi har spist lidt morgenmad.

Man må gerne tage madras og sovepose med, hvis man får brug for en slapper undervejs :)

Det bliver sjovt og en super chance for at blive rystet godt sammen på kryds og tværs.

Læs mere: Natletik: Nyt arrangement for de 12-17 årige i Aarhus 1900

6-9 års holdet flyttes til Marselisborg Hallen

vi har besluttet at flytte 6-9 års holdet tilbage i Marselisborg Hallen. Træningen foregår på samme tid som 10-11 års træningen, dvs torsdag fra kl 16-17.15. Det er gældende fra torsdag den 13. november.

Ungdomstræningen er fremover i Marselisborg Hallen

Fra torsdag den 6. november foregår ungdomstræningen ikke længere på stadion, men i Marselisborg Hallen.

Hallen er stort set færdig - det sidste malerarbejde er igang, og skal selvfølgelig respekteres.

Kastenettene er ikke monteret endnu, og derfor kan der ikke laves kast i hallen.

Der må UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER kastes bolde på væggene. I løbet af de kommende uger bliver der monteret to store kasteplader på væggene, og det er fremover de eneste steder der må spilles bold op af væggene.

Ungdomstræning efter ferien

Som følge af skolereformen, var vi efter sommerferien nødt til at rykke alle træningstider en halv time, for at børnene kunne nå fra skole til træning. Men når vi nu om et par uger skal indenfor i Marselisborg Hallen igen, er vi lidt mere låst og presset på pladsen. Det gav en oplagt mulighed for, samtidig med at vi kigger på træningstiderne, at vi også fik kigget på vores træningsgrupper og træningstilbud. Derfor har en gruppe den sidste tid arbejdet med hvad vi gerne vil tilbyde vores aktive, og hvordan vi kan få det hele til at passe sammen med træningstider, haltider, trænere osv. Det er en større kabale, og vi er ikke færdige endnu.

 

Samtidig med at vi ændrer i nogen træningstider, åbner det op for nye muligheder, både i forhold til vores specialgrupper (som er noget af det, der ikke helt er på plads endnu), men også for helt nye tilbud. Heriblandt søndagsfræs, en opdeling af 12-15 års gruppen i en Basics- og en Skills-gruppe, og en 16-19 års gruppe (som heller ikke heeelt er på plads endnu).

Læs mere: Ungdomstræning efter ferien

Vestdanske Holdmesterskaber

For de 8-13 årige er det søndag i Sæby, og for de 14-19 årige er det lørdag i Herning. Se mere nedenfor om begge stævner.

 

8-13 år:

Søndag den 28. september afholdes der Vestdanske Holdmesterskaber for de 10-13 årige i Sæby. Holdmesterskabet er åbent for gruppen under også, dvs. de 8-9 årige må deltage på 10-11 års holdet, men konkurrerer med de 10-11 åriges regler.

Da det er et holdmesterskab, er det trænerne der sætter holdene, så man kan ikke selv vælge sine øvelser. Jeg skal blot have jeres tilmelding, så vi ved hvor mange hold vi kan lave.

Afgang kl. 8.00 fra stadion, og vi regner med at være hjemme igen kl. 19 ca. Vi har brug for forældre til at køre os derop, og hente os igen.

Tilmelding på mail til Jane (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) senest fredag den 12. september

 

14-19 år:

Lørdag den 27. september afholdes der Vestdanske Holdmesterskaber for de 14-19 årige i Herning. Der konkurreres kun i mixhold, i grupperne 14-15 år og 16-19 år. Hos de 16-19 årige konkurrerer man med aldersrelevante redskaber og hæk-afstande – dvs de 16-17 årige støder fx med 3 kg kugle hos pigerne, og 5 kg kugle hos drengene, mens de 18-19 årige bruger hhv 4 og 6 kg.

Da det er et holdmesterskab, er det trænerne der sætter holdene, så man kan ikke selv vælge sine øvelser. Jeg skal blot have jeres tilmelding, så vi ved hvor mange hold vi kan lave.

Afgang kl. 8.30 fra stadion, og vi regner med at være hjemme igen kl. 17 ca. Vi har brug for forældre til at køre os til Herning, og hente os igen.

Tilmelding på mail til Jane (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) senest fredag den 12. september

Landsdelsmesterskaber

Søndag den 21. september afvikles der Landsdelsmesterskaber i Randers. Det er et rigtig godt stævne for alle, nye som gamle, og vi havde en fantastisk dag sidste år.

 

Man må max deltage i 4 øvelser:

Årgang 2005 og yngre: 40 m, 40 m hæk, 400 m, længde, højde, kugle, bold

Årgang 2003-04: 60 m, 60 m hæk, 800 m, højde, længde, kugle, bold

Årgang 2001-02: 80 m, 60 m hæk, 800 m, højde, længde, stang, kugle, spyd, diskos

Årgang 2000 og ældre: 100 m, 200 m, 800 m, 3000 m, kort hæk, højde, stang, længde, trespring, kugle, diskos, spyd, hammer

 

Vi laver så mange stafethold som muligt i alle aldersgrupper.

 

Sidste tilmelding er fredag den 12. september på mail til Jane (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) – husk at skrive navn, årgang og de 4 fire øvelser.

 

Vi kører fælles fra stadion søndag morgen kl. 8.30, og er hjemme igen ca kl. 16.30.

Vi har derfor brug for masser af biler til at køre os derop. Giv derfor også besked om I kan køre, og hvor mange ekstra pladser I har.

Aarhus 1900 vinder 23 mesterskaber ved Landsmesterskaberne

I weekenden afvikledes Landsmesterskaberne i atletik for børn og ungdom. Det foregik i Vejen - og for søndagens vedkommende i sjask-pjaskende regnvejr. Det forhindrede dog ikke klubbens børn og ungdommmere i at tage godt for sig af medaljerne: 23 landsmesterskaber, 15 sølvmedaljer og 13 bronzemedaljer blev den imponerende høst!

Weekendens vigtigste mesterskab var 20x200 m, hvor der konkurreres på tværs af aldersgrupper og køn, efter meget faste regler for holdsammensætning. Aarhus 1900 var overlegne, og vandt med 10 sekunder ned til nr. 2 - Sønderjylland - som ellers har vundet de sidste mange år. Det var ikke populært hos de sønderjyske trænere :)

DSC 0051

Læs mere: Aarhus 1900 vinder 23 mesterskaber ved Landsmesterskaberne

top