Sprint/hæk

Sprint/hæk i Aarhus 1900

sh-er-fedtAarhus 1900 Atletik har de seneste 20-25 år været en af de mest dominerende klubber i sprint/hæk/stafet i Dansk Atletik. Største profil i øjeblikket er utvivlsomt Sara Slott Petersen, som med semifinaler ved både EM, VM og OL, har markeret Aarhus 1900's sprint/hæk afdeling på den internationale scene.

Både på nationalt seniorplan samt på nationalt junior og ungdomsplan har klubben vundet adskillige DM medlajer de seneste mange år, og med en konstant tilstrømning af store talenter, ser det også ud til at den fremtidige fødekæde til både DT-hold, danske mesterskaber samt internationale opgaver er på plads.

De seneste 10 år, har den røde tråd i sprint/hæk træningen været baseret i en klar "skole" baseret på forskellige internationale erfaringer og med rod i AK-Holstebro, hvor adskillige af klubbens trænere de seneste år har haft deres "grundskoling". Denne "skole" har også danner baggrund for Dansk Atletik Forbund og EliteKraftCenter-Vests træningsfilosofi beskrevet i ATK - Aldersrelateret træningskoncept i Sprint/Hæk/Stafet", som blev udgivet i 2010 med den lokale sprint-træner Mikkel Larsen som forfatter.

DMinde4x200-2012

Danske indendørsmester på 4x200 m 2012: Annelouise V Jensen, Tine B Ejlersen, Sara S Petersen og Frida Sångren.

 

Træningsgrupper

Gruppe Træner(-e) Beskrivelse                                                                                         

Senior Elite

Sprint/Hæk

MikkelLarsen

Mikkel Larsen

28 22 64 75 

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Klubbens bedste sprintere/hækkeløbere træner i denne gruppe. Træningen er individuelt baseret, og det forventes at alle i gruppen træner seriøst og målrettet.

Træningstider og dage tilpasses løbende de enkeltes behov - som tommelfingerregel er der fællestræning 4-6 gange ugentlig.

 

Profiler:

Sara Slott Petersen, 400 m hæk
- OL semifinalist 2012

Christian Lind Nielsen, 110 m hæk
- Junior VM deltager 2010

 

Hjemmeside for gruppen:

miklar.dk

Junior/Senior

Sprint/Hæk

JakobLarsen

Jakob Larsen

28 71 96 82

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

MathiasAndersen

Mathias Andersen

(hjælpetræner)

Dette er klubbens største sprint/hæk/stafet træningsgruppe. Her er der en god blanding af unge talenter, etablerede junior talenter samt klubaktive seniorer.

Jakob Larsen koordinerer den daglige træning, hvor der normalt er fællestræning mandag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Desuden er der individuelle træningstider derudover - bla. vi mange ESAA elever i gruppen, som morgentræner.

Mathias Andersen er fra sæsonen 2012 med som hjælpetræner for gruppen. Mathias har selv både trænet under Jakob og Mikkel, og kender derfor træningssystemet, og kan dermed de 1-2 gange om ugen han er der, bidrage med en masse individuel coaching og øget fokus på den enkelte.

Denne gruppe koordinerer træning både med Mikkels gruppe og Saras gruppe afhængig af træningsperioden, for derigennem at sikre en rød tråd for atleterne afhængig af niveau og alder.

Profiler:

Annelouise V Jensen, kort sprint
- Dansk Mester i 60 m 2012

Caroline Hartmann Carlsen, kort hæk
- DAF's talentudvikling

Stefan Alexandru, kort sprint
- DAF's talentudvikling

Frida Sångren, kort sprint (i samarbejde med Sara)
- DAF's talentudvikling

M.fl.

Talentudviklingsgruppe

Sprint/Hæk

SaraSlottPetersen

Sara Slott Petersen

40 58 08 49

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sara Slott Petersen deler ud af sin egen store erfaring omkring sprint/hækkeløb/stafetløb, når hun står for special-gruppen i sprint/hæk. Her træner de største sprint/hæk talenter fra ungdomsafdelingen, så de rustes bedst muligt til en oprykning til junior/senior-grupperne.

Sara sørger for, at de alle får de rette fundamentale træningselementer udviklet perfekt inden den mere specialiserede junior/seniortræning.

De aktive i denne gruppe er dominerende udøvere ved DM ungdom og DT ungdom i 14-17 års alderen, og mange af talenterne i Jakobs gruppe kommer via en god teknisk og fysisk forberedelse i denne træningsgruppe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Profil - Sara Slott Petersen

Sara Slott Petersen - international 400 m hækkeløber

ssp-profilProfil

Sara Slott Petersen (født 1987) er i disse år Aarhus 1900 Atletiks største internationale navn. Med semifinaler ved både EM, VM og OL, samt et hav af finalepladser ved diverse ungdoms-, junior- og U23 mesterskaber, er hun allerede et etableret navn på atletikscenen.

Hun er derfor også på hjemmebanen et meget markant navn. Et hav af danske mesterskaber og danske rekorder er det blevet til, og hun er løbende et vigtigt kort på DT og stafetholdene i klubben.

Baggrund

Til dagligt træner hun på Aarhus stadion og om vinteren i Marselisborghallen.

Blev i 2012 bachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i ernæring og fysisk aktivitet. Læser pt. kandidat på Aarhus Universitet i idræt.

Startede til atletik som 14 årig, og fandt hurtigt et talent for at løbe. Startede med at træne under Erik Barslev, og opnåede lynhurtigt gode resultater, med guld ved Ungdoms OL i 2003 i Paris (400 m hæk) som højdepunkt.

Har siden 2006 trænet med Mikkel Larsen, som er landstræner i sprint og hækkeløb. Samarbejde har pt. bragt Sara fra ungdomstalent op i den internationale seniorelite - bl.a. med semifinale ved OL i London.

Dansk rekord på 400 m hæk: 55,68 sek.

Tildelte priser og legater

2008:   Årets olympiske håb

            Den gyldne Puma – danmarks bedste atletikudøver

2006:   Årets ungdomsudøver i Danmark

2005:   Årets ungdomsudøver i Danmark

2003:   Gunner Nu Hansen legat

2001:   Boye pokalen (årets sportstalent i Århus)

top