Opslagstavle

Dette er Mellem/langs oplagstavle, til korte nyheder og opslag, som kun er aktuelle i kortere tidsrum.


Dobbelt 1900-sejr til Anettes Sandwich Kvindeløb

Onsdag d. 12. juni 2013 gik det løs til Anettes Sandwich Kvindeløb, som blev arrangeret af Aarhus 1900. Løbet havde både en 5 og 10 km-rute, og begge distancer blev på fornemste vis vundet af piger fra Mellem/Lang Gruppen. Louise Langelund Batting løb sig til sejr på 5 km-distancen i tiden 17.49., og Hilary O'Leary sejrede på 10 km i tiden 37.58.

Læs mere: Dobbelt 1900-sejr til Anettes Sandwich Kvindeløb

Endnu to piger på skamlen til Nykredit Aarhus City Halvmarathon

Fem af Mellem/Langs piger løb søndag d. 9. juni halvmarathon gennem det centrale Aarhus til flotte placeringer – blandt andet to løbere i top 3 og yderligere en i top 10.

Læs mere: Endnu to piger på skamlen til Nykredit Aarhus City Halvmarathon

Topplaceringer til løb på Grundlovsdag

En flok løbere fra Mellem/Lang var på Grundlovsdag d. 5/6-13 taget til hhv. Hjørring og Horsens for at deltage i motionsløb. Alle løb rigtig flot og hev nogle fine topplaceringer hjem; heriblandt tre 1. pladser. 

Læs mere: Topplaceringer til løb på Grundlovsdag

European Champion Clubs Cup Cross Country

For andet år I træk repræsenter Aarhus 1900 A/M’s stærke mellem-langdistancegruppe Danmark ved Europa Cuppen for klubhold i cross.


Som sidste år løbes mesterskabet i kystbyen Castellón i Spanien (ca. 250 km syd for Barcelona).

 

Aarhus 1900 A/M markerede sig sidste år som nordens stærkeste og Europas 10. bedste klub, med Johan Damkjær som bedste løber på en 30. plads. Johan har siden skiftet til AGF. Men på trods af det, ser holdet på papiret en del stærkere ud i år. Løberne har dog døjet med forskellige skader, som desværre ofte ligger og lurer i vinterperioden, hvor der trænes hårdt og meget frem mod sommerens vigtige konkurrencer.

Holdet er:
Morten Munkholm: Gennem de senest år Danmarks bedste mellem-langdistance løber. Nr. 10 ved EM i cross i dec. 2011. Skadet i første halvår af 2012, men deltog igen i EM i cross i dec. 2012. Morten er netop hjemvendt fra 3 ugers højdetræning i Etiopien.

Jacob Markussen: Sidste år bedste juniorløber i Danmark. Har repræsenteret Danmark to gange til Junior-EM i cross.

Morten Fransen: Forsvarede de Danske farver til U23 EM i cross i 2010 og slog flere landsholdløbere fra hele Norden, ved de seneste Nordiske mesterskaber i cross. Også Morten Fransen er netop hjemvendt fra højdetræning i Etiopien, hvor han desværre har været småkadet i den ene fod. Vi håber foden holder!

Tom Wade: Tom er englænder, fra Isle of Man, men bor med sin danske kæreste i Århus. Tom har været medlem af klubben i 7 måneder. Tom kom med nogle rigtig hurtige tider i bagagen (8.40 min, 3000m forhindring) og har givet de danske løbere kamp til stregen. Tom har deltaget i et løb for Aarhus 1900, hvor han blev nr. 2 i kamp mod hele den danske elite. Desværre har Tom været skadet og er nok kun på 90 % styrke.

Rasmus Terp: En af Danmarks hurtigste 800m-løbere, som I denne vintersæson også har markeret sig i de lange løb. Rasmus blev 8. bedste dansker til de Nordiske mesterskaber i Cross og slog ved den lejlighed flere nordiske landsholdløbere.

Steffen Dalsgaard Pedersen: Steffen var med til at sende Aarhus 1900 til Europa cuppen. Steffen var med på det tremandshold, der i 2012 på hjemmebane for anden gang i klubbens historie vandt DM i lang cross.
Steffen var reserve til Europa cuppen sidste år og vil gøre sit til at vise at det var en fejl!

Laust Bengtsen: Reserve og holdleder. Laust var også med på tremandsholdet der vandt mesterskabet i cross og dermed retten til at løbe Europa Cup for klubhold. (Johan Damkjær var 3. løber)

 

Klubbens juniordrenge vandt også det danske mesterskab i lang cross i sidste sæson og repræsenter derfor Danmark i juniorrækken.
Holdets helt store profil er Jakob Dybdal Abrahamsen, som i 2012 vandt Nordisk mesterskab på 5000m, sølv på 3000m forhindring og rundede sæsonen af med bronze til NM i cross. Jakob må formodes at kunne blande sig i top 10 til Europa cuppen.

 

Øvrige løbere på juniorholdet er:

Lucas Pedersen
Jonatan Troldborg
Kristian Broløs Damgaard
Mikkel Bello Andreasen
Bo Sander Tønning Tønnesen

Bueno kørt ned af bil

Skrmbillede 2012-11-25_kl._3.34.01_PM

Dagen efter Andreas Bueno vandt 3. runde af vinterturneringen i Odense, var han om aftenen ude at løbe en rolig træningstur i det nordlige Aarhus. Undervejs på turen er han så uheldig at blive kørt ned af en kvindelig billist, der af uransagelige årsager mister herredømmet over sin bil, ryger over kantstenen, op på cykelstien og rammer Andreas bagfra.

Andreas bliver efter politiets udsagn slynget 10m gennem luften, inden han rammer asfalten. Han bliver slået bevistløs og kommer først rigtig til bevisthed et par timer efter, hvor han er på vej ind i CT-scanneren på skadestuen. 

Heldigvis ser det ud til at Andreas slipper uden mén, og forklarer sin tilstand således: 

"Jeg har pådraget mig en alvorlig hjernerystelse, et par bøjede ribben samt revner på den 3. og 4. ryghvirvel. 

Jeg må faktisk godt gå, stille og roligt, men jeg skal holde mig i ro indtil d. 1. januar, og vil først kunne begynde at løbe igen i februar/marts. Det er dog et standardsvar fra lægernes side, tror jeg, så jeg håber på, at det at jeg er i mit livs form – med en klart bedre blodgennemstrømning end de fleste mennesker – kan få det til at forløbe hurtigere.”


Andreas er ellers allerede kvalificeret til EM-indendørs i marts, men ulykken vil uden tvivl sætte hans form tilbage, så det er usikkert, om han kommer til at stille op. Vi håber dog alle på at Andreas heler hurtigt, og snart kan komme tilbage i den form, han var i, da ulykken skete. 

"Jeg mister et semester på studiet, da jeg slet ikke må koncentrere mig om noget det næste stykke tid. Men det mest irriterende er, at jeg igen mister måneders træning. Jeg har gjort alt for at komme i den form, jeg var i. Og ambitionen var at løbe meget hurtigere end de 3:40-tider, som jeg har løbet på de seneste to sæsoner. Men lige nu er jeg selvfølgelig glad for mange ting” slutter Andreas, der trods alt er sluppet heldigt fra en grim ulykke, der kunne have kostet ham livet.

 

2 holdsejre ved 3. Runde af Cross Challenge

Ved 3. runde af Cross Challenge blev løberne sendt ud på en udfordrende cross-stafetrunde af 3x6x1km pr. 3-mandshold på. 

Denne gang blev løbet afholdt i Odense, der havde sørget for en hård og seværdig rute i Seminarparken.

Og lad det være sagt med det samme: Aarhus 1900 gjorde det RIGTIG godt.

Læs mere: 2 holdsejre ved 3. Runde af Cross Challenge

top