Forældreforening

Forældreforeningen

Som forældre til et ungdomsmedlem i Aarhus 1900, forventer klubben, at man i større eller mindre grad vil engagere sig i ungdomsarbejdet i klubben. Der er mange måder hvorpå man kan bidrage - uden at det behøves at tage meget af ens dyrebare fritid.

Forældremanual

 

Alle "nye forældre" i Aarhus 1900 opfordres til at læse den såkaldte "Forældremanual", som beskriver mange af de grundlæggende ting, man skal vide som ny i Aarhus 1900 Atletik.

Hent Forældremanualen (PDF) her - opdateret marts 2014

Forældremanualen indeholder nyttige informationer såsom:

  • Trænere inkl. kontaktinformationer
  • Træningstider/steder
  • Klubben
  • Stævner
  • Forældreforeningen

Et nyttigt opslagsværk for især forældre men også aktive og trænere.

Ungdomstalentarbejde

Aarhus 1900 Atletik har en målrettet satsning på ungdomsarbejdet - bl.a. for at sikre fødekæden af ungdomslandsholdsudøvere til EliteKraftCenter-Vest

Desuden sørger Aarhus 1900 for altid at være repræsenteret ved alle relevante større og mindre atletikstævner i Danmark.

Forældre engagement

1900 er en frivillig forening og bygger i stor grad på frivilligt arbejde. Mange frivillige er tidligere eller nuværende aktive der enten er engagerede som trænere, holdledere, kasserer eller løbsarrangører - men - der er mange muligheder for at hjælpe klubben.

Eksempler:

  • Hjælper til et motionsløb: F.eks. vejviser, opsætning/nedtagning af rute, udskænkning af væske eller lign. Vi er i stor grad afhængig af indtægter fra vores motionsløb. Kan du afse et par timer til at hjælpe til et af løbene betyder det måske at dit barns træner kan bruge endnu mere tid på at træne børn, uddanne sig og andre aktiviteter der vil sikre en bedre og mere spændende træning.
  • Madmor/holdleder: Når vi er på tur er det tit trænerne der skal sørge for at der er mad til de aktive børn. Maden er en vigtig del af en stævnedag, da maden giver børnene energi. Ved at tage med som madmor eller holdleder kan du hjælpe trænerne med at varetage vigtige opgaver, således at trænerne kan fokusere 100 procent på de aktive.
  • Koordinator/adhoc opgaver: Du sidder måske og arbejder med opgaver som f.eks. salg, opsætning af brochurer, korrekturlæsning, planlægning eller lignende. Selvom det er rart at have fri når man går hjem fra arbejde, så kan en ekstra time brugt i idrætsklubben have en kæmpe betydning for både klubben og dit barn. Vi har i 1900 masser af små opgaver lige fra opsætning af breve til søgning af sponsorater og fonde. Et par timers hjælp en gang i mellem vil frigøre en masse ressourcer hos dem der sidder med opgaverne nu, og de kan så koncentrere sig om opgaver som ligger tættere på deres hverdag.

Opgaverne er mange. Du bestemmer selv hvor meget du vil engagere dig. Måske du bare vil sørge for at der er kaffe til de andre forældre der også sidder og venter mens deres børn træner. Fælles for alle opgaverne er at de bidrager til at frigøre ressourcer andre steder i foreningen og med flere ressourcer kan vi skabe en bedre forening for både barn, forældre og træner.

 

 

top