Historisk højdespringskonkurence i vente...

janickNår det går løs i Aarhus til de danske mesterskaber fra lørdag 12.00 og frem til søndag eftermiddag, så er der lagt op til et hav af fremragende og seværdige konkurrencer.

VM deltagere, medaljevindere fra sommerens internationale ungdomsmesterskaber og adskillige forsvarende danske mestre er at finde på startstregen.

En af de konkurrencer der med lokale briller bliver rigtig interessant er herrernes højdespringskonkurrence søndag kl. 14.45. Aldrig før har to danskere sprunget så højt i samme sæson som Jonas Kløjgaard Jensen (forsvarende junioreruropamester!) og Janick Klausen (dansk rekord indendørs) - begge fra Aarhus 1900. På søndag tørner de sammen på deres fælles hjemmebane!

Læs også artikel fra Jyllands-Posten.

Og efter sigende skulle  historiens største danske mandlige højdespringsnavn, Jesper Tørring også lægge vejen forbi stadion. Den nu 68-årige tidligere Skovbakken (Aarhus) springer er dog kun at finde på tilskuerpladserne. Jesper sikrede sig i 1974 guld ved Europamesterskaberne i højdespring, og havde i mange år den danske rekord med 2,25 m inden Michael Mikkelsen slog denne med 2,27 m. Michael har i øvrigt også meldt sin ankomst (fungerer i dag som træner), så et lille sjovt kurriosum vil være, at  man søndag har samlet de 4 bedste danske højdespringere - fra 3 genereationer - i gennem tiderne på samme stadion.

Højdespring: One to watch....

top