DM kapgang på bane 13. september 2015

Aarhus 1900 Atletik/Motion har igen i år fået fornøjelsen af at afvikle DM kapgang på bane på Viby Stadion Holdsøndag den 13. september fra kl. 13.

Programmet byder på at Mænd senior går 10.000m. og kvinder senior 5.000m. Der er også U23 og veteraner med i øvelserne. Ungdommerne går 2.000 m og en 1.000 m for de aller yngste. Aarhus 1900 Artletik/Motion var repræsenteret med 11 gængere, 2 senior og 9 ungdommere sidste år.

Vi håber igen i år at kunne følge op på den gode opbakning fra sidste års stævne ved at invitere til FÆLLES TRÆNING I KAPGANG frem mod stævnet. 

Læs mere: DM kapgang på bane 13. september 2015

DM i Atletik 8.-9. August i Aarhus

DM2015 logo28.-9. august er Aarhus 1900 vært for de danske mesterskaber i atletik. Det foregår på CERES-Park (Aarhus Stadion), som er totalt nyrenoveret til lejligheden.

Der er FRI ENTRE til stævnet, og Aarhus 1900 lover masser af stemning og atletik i verdensklasse.

Læs alt om stævnet her på siden i den dedikerede DM-sektion - klik her.

Læs også mere om stævnet og de sportslige forventninger med lokale briller på Aarhus Kommunes hjemmeside - klik her.

aarhuskommune

Weekend i rekordernes tegn

"Tougher Than The Rest" Det kunne godt være overskriften på de præstationer, somSara web

Sara Slott Petersen og Andreas Martinsen leverede her i weekenden den 4. og 5. juli.

Lørdag aften på Stade de France vil stå stærkt i bevistheden for Sara Slott Petersen og rigtig mange i Aarhus 1900 Atletik/Motion. Sara Slott, der var kommet med til Diamond League stævnet på et Wildcard, løb et helt igennem perfekt løb og passerede målstregen i tiden 53,99 sek. og forbrede ikke bare den dansk rekord, men også den nordiske rekord fra 1986.  

Det gør, at Sara Slott p.t. ligger som nummer tre i verden. Det betyder, at forventningerne til Sara Slott Petsersen er steget markant, når det går løs ved VM i Beijing i slutningen af august.

Her er et par udvalgte artikler om Sara Slott´s bedrift: Stiften og DAF

Andreas WebDa Andreas Martinsen stillede til start søndag formiddag den 5. juli ved Välrdsungdomsspelen i Göteborg gik alt op i en højre endhed og præcis 13,55 sek. efter start passerede Ardreas Martinsen målstregen i ny dansk rekord i en forbedring på 0,11 sek. af den rekord, han satte i Finland for nylig.

Med rekorden er Andreas Martinsen nu kun 0,08 sek. fra både VM- og OL-kravet, og er p.t. på en delt 13. plads på årets europæiske rangliste.

Her er et par udvalgte artikler om Andreas Martinsens bedrift: Stiften og DAF

Begge løber trænes af Mikkel Larsen, Aarhus 1900 Atletik/Motion.  

 

RESULTATER - Aarhus Nordic Challenge

Her kan de samlede resultater fra alle stævner/discipliner på Aarhus Stadion 23. maj hentes.

KOMPLETTE resultater - Aarhus Nordic Challenge 

KOMPLETTE resultater Børnestævnet

KOMPLETTE resultater DM 10.000 m

KOMPLETTE resultater NM 10.000 m 

Evt. rettelser mv. han ske til Jakob Larsen (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Jakob Dybdal Abrahamsen smadrer forhindringsrekord

Lørdag nat (dansk tid) flåede 20 årige Jakob Dybdal 5 sekunder af sin kun to uger gamle danske U23 rekord i forhindringsløb, så rekorden nu lyder på vanvittige 8.40.45 for de 3000 meter med 35 forhindringer.
Inden løbet var Jakob godt gammeldags gal i skralden over at være sat i det tredje og svageste heat ved det store stævne "Payton Jordan international" i Californien, USA. Men det lykkedes at få kanaliseret vreden ud som energi til benene. Jakob stak fra det øvrige felt allerede efter 200 m. og løb sole resten af vejen og sejrede suverænt.
Med tiden er Jakob kun 12 sekunder fra et uhyrer skrapt VM krav på 8.28 min. Men mon ikke Jakob i denne sæson, skal have fokus på de kommende store stævner i USA og U23 EM i Tallien, Estland til juli. Sidstnævnte stævne lader med Jakobs form at kunne bliver meget spændende!

Vil du se løbet, kan det findes her: https://www.dailymotion.com/video/x2p2rko_jakob-abrahamsen-8-40-44-steeplechase_sport

Tom wade sejrede i Vinterturneringen

Tom Wade

Ved 1. Runde af den traditionsrige Vinterturnering(25/10) - nu kaldet Cross Challenge - krydsede Tom Wade (Aarhus 1900 A/M) målstregen som suveræn vinder efter 9 kilometers mudderløb - mere end 20 sek. foran nummer to, VM marathon-løberen Henrik Them fra Sparta.

Toms suveræne sejr pustede samtidige liv i drømme om, at Aarhus 1900s herrehold igen kan smykke sig med titlen som Danmarks stærkeste cross/landevejs klub. En titel Aarhus 1900 tog patent på fire år i træk, men mistede sidste år.

Læs mere: Tom wade sejrede i Vinterturneringen

top